Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam Dua

Blokjes kippenvlees aan een spies


Ingrediënten:

- 4 kipfilets
- 2 eetlepels olie
- 1 dl. ketjap manis
- 2 rode lomboks
- 1 eetlepel gula djawa
- 3 sjalotten
- 3 kemirienoten
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de kipfilets in blokjes. Snijd de lomboks en de sjalotten zeer klein. Wrijf de lomboks, gula djawa, sjalotten en de kemirienoten fijn tot een pasta. Doe dit in een kom of schaal en voeg de ketjap manis, olie en wat zout aan toe. Leg de stukjes kip in de marinade, schep het goed door en laat dit minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Leg de satehstokjes in ruim water en laat het wellen voor ca. 10 min. Rijg de kipfilet per 3 aan de stokjes en rooster ze gaar boven de BBQ of een bakplaat. Serveer dit met satehsaus en een frisse acar.

Sateh Ayam Dua