Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Babi Dua

Blokjes hamlappen en spek aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. hamlappen
- 2 grote speklappen
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel fijngemalen ketumbar
- 1 theelepel sambal
- flinke scheut ketjap manis
- sap van een halve citroen
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd de hamlappen in gelijke blokjes en snijd de speklapjes in even brede blokjes als de hamlappen. Pers de knoflook. Meng alle ingredienten in een ruime kom met elkaar. Schep alles goed door zodat al het vlees met ketjap en kruiden is omhuld. Dek de kom af en laat het minimaal een uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast marineren. Schep zo nu en dan het vlees even goed om. Leg wat satehstokjes in water. Rijg 3 blokjes hamlap en 3 stukjes speklap om en om aan een stokje. Rooster dan alle satehs heel rustig boven een houtskoolvuurtje tot ze gaar zijn.

Sateh Babi Dua