Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Hati Ayam

Sateh van kippenlevertjes


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenlevertjes
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel zwarte peper
- 50 ml. olie
- zout naar smaak
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel gula djawa
- 1 dessertlepel citroensap
- 3 eetlepels ketjap manis

Bereiding:

Snijd de levertjes doormidden. Snipper de ui en pers de knoflook. Maal alle ingredienten fijn in de vijzel, behalve de levertjes en olie. Meng alle ingredienten met elkaar en laat de levertjes minimaal 1 uur marineren. Rijg de levertjes aan stokjes en doop ze in de marinade. Rooster de spiesjes op de barbecue tot ze mooi bruin en gaar zijn en bedruip ze tijdens het roosteren regelmatig met de marinade.

Sateh Hati Ayam