Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ikan Salmon dan Udang

Zalm en garnalen aan een spies


Ingrediënten:

- 4 zalmfilets
- 36 rauwe garnalen
- 5 cm. djahe, geraspt
- 1,5 dl. rijstwijn
- 2 dl. ketjap manis
- halve theelepel 5-kruidenpoeder

Bereiding:

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal, spoel ze schoon. Meng voor de marinade de djahe, rijstwijn, ketjap en 5-kruidenpoeder met elkaar. Verwijder vel en graatjes van de zalmfilets, snijd ze in 36 blokjes en rijg ze met de garnalen om en om aan spiesen. Leg ze in een niet metalen schaal en schenk de marinade er over. Laat ze een paar uur in de koelkast staan. Haal de spiesen uit de schaal en rooster ze op de barbecue bruin en gaar. Doe de marinade in een pannetje en laat het even sudderen. Voeg peper en zout toe en serveer de saus bij de spiesen.

Sateh Ikan Salmon dan Udang