Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Lilit Ayam

Spiesjes van kippengehakt met een ketjapsaus


Ingrediënten:

- 600 gr. kipfilet
- 2 sjalotten
- 2 lomboks
- 25 gr. geraspte kokos
- 1 theelepel kunyit
- 1 eetlepel sambal manis
- zout
- santen

Voor de saus:

- ketjap manis
- ketjap asin
- 1 lente-ui
- 1 lombok

Bereiding:

Maal de kipfilet tot een grof gehakt. Snipper de sjalotjes en lomboks fijn. Doe er de sjalotjes, lomboks, kokos, kunyit, sambal manis, zout en zoveel santen bij zodat er tijdens het fijnmalen een stevig mengsel ontstaat. Is het te droog, dan meer kokosmelk. Is het te vochtig, dan meer geraspte kokos toevoegen. Laat alles een uurtje in de koelkast opstijven. Maak ovale rolletjes van het gehakt en druk er een satestokje in. Druk alles wat plat en stevig aan, zodat het niet van het stokje valt. Rooster de sateh op een elektrische-of houtskoolbarbecue mooi bruin en gaar.

Snijd voor de saus de lombok en lente-ui in kleine ringen; roer er de ketjap manis door en voeg een beetje ketjap asin toe. Schenk de saus over de sateh. De ketjap zal in het vlees trekken, de ui en de lombok blijven er op liggen.

Sateh Lilit Ayam