Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Gudeg

Gekookte kippenvleugels in kokosmelk met nangka

Sayur Gudeg | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenvleugels
- 1 blikje jonge nangka
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 2 rode lomboks
- 2 schijfjes laos
- 1 schijfje kencur
- 1 theelepel ketumbar
- 2 schijfjes kunyit
- 2 koppen santen
- 3 eetlepels olie
- trassi
- peper
- zout

Bereiding:

Laat de nangka uitlekken. Kook de kippenvleugels in weinig water gaar en zacht, bewaar hier 1 kopje bouillon van. Maak een pasta van de schoongemaakte sjalotjes, knoflook, lombok, laos, kencur en de kunyit. Voeg er de ketumbar en de trassi aan toe. Maak de sereh schoon en plet het dikke deel van de stengel.

Verhit de olie in een pan en fruit de pasta onder toevoeging van de daun salam en de sereh op niet te groot vuur totdat alles geurt. Voeg de kip met het kopje bouillon en de nangka toe en maak het op smaak met peper en zout. Breng het aan de kook. Voeg de santen toe, een flinke scheut als je santen uit blik gebruikt en breng het op zacht vuur aan de kook. Voeg eventueel wat suiker toe voor de smaak.

Sayur Gudeg