Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Kari Dua

Gestoofde groenten in kokosmelk


Ingrediënten:

- 2 middelgrote aardappelen
- 1 kleine aubergine
- 150 gr. sugar snaps
- 200 gr. Chinese kool
- 1 wortel
- 1 ui
- 2 eetlepels arachideolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 schijfje djahe
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- halve theelepel trassi
- 2,5 dl. water
- 2,5 dl. santen

Bereiding:

Schil de aardappelen en aubergine. Snijd de aardappels in blokjes van ca. 1 cm. en de aubergine in blokjes van ca. 2 cm. Halveer de sugar snaps. Snijd de Chinese kool in repen, de wortel julienne ende ui in acht partjes. Pers de knoflook en rasp de djahe en citroen. Verhit de olie, voeg de ui toe en 2 min. roerbakken. Knoflook, djahe en kerriepoeder toevoegen en nog 2 min. roerbakken. Citroenrasp en -sap, trassi, water en santen toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Aardappelen en aubergines erbij doen en 15 min. op laag vuur laten sudderen. Sugar snaps, kool en wortel de laatste min. zachtjes laten mee koken, groenten moeten knapperig zijn.

Sayur Kari Dua