Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Kari Djawa

Bouillon van runderpoulet met boontjes en aardappels


Ingrediënten:

- 250 gr. runderpoulet
- 200 gr. sperziebonen
- 4 aardappelen
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 60 gr. santen, blok
- zout
- suiker
- 2 eetlepels boter

Bumbu:

- 2 schijfjes djahe
- 2 theelepels kunyit
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel trassi

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de sperziebonen in grove stukken. Trek van de poulet een bouillon. Snijd de sjalotten, knoflook en lombok heel fijn en vermeng deze met de kruiden en het zout. Fruit het mengsel in de boter. Doe de sereh en de daun salam erbij. Alle ingredienten gaan nu tegelijk in de warme bouillon, 5 min. zachtjes doorkoken. Voeg de aardappelen en de boontjes toe en laat aan de kook komen. De santen toevoegen en roeren tot het is opgelost. Tenslotte wat suiker naar smaak erbij. Met een deksel schuin op de pan de sayur laten koken tot de boontjes beetgaar zijn. Verwijder de sereh, salam en djahe voor het opdienen.

Sayur Kari Djawa