Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Kremes

Gebakken kip bestrooid met een crispy laag


Ingrediënten:

- 1 kip
- 3 dl. water
- olie

Bumbu:

- 12 kemirienoten
- 8 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 1 schijf djahe
- 2 theelepels ketumbar
- zout

Kremes:

- 3 eetlepels bloem
- 75 gr. rijstmeel
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- water

Bereiding:

Snijd de kip in stukken. Maal de bumbu fijn en bak dit in olie gaar. Voeg de stukken kip toe en bak tot de kip is bedekt met de kruiden. Breng de kip met het water aan de kook en stoof het gaar. Haal het uit de bouillon en laat het afkoelen, bewaar de bouillon. Bak de kip in ruim olie bruin en laat op keukenpapier uitlekken.

Snipper voor de kremes de sjalotten en knoflook, bak ze bruin en zet opzij. Roer de bloem en het rijstmeel door de kippenbouillon tot een dun beslag, dunner dan pannenkoekenbeslag, verdun eventueel met extra water en bak dit beslag beetje bij beetje in olie bruin (pas op, spat erg). Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er de gebakken sjalotten en knoflook overheen. Verdeel de kremes over de gebakken kip en serveer met sambal.

Ayam Goreng Kremes