De laatste 5 recepten
Ayam Panggang Klaten Dua
Soto Lamongan
Telor Dadar Warteg
Sateh Bistik Bumbu Kelapa
Tempeh Penyet Dua
Blijf altijd op de hoogte!
Ontvang nieuwe recepten in je inbox!
Vind de lekkerste recepten!
Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.
Sayur Tauge
Tauge en selderij in kokosmelk
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Edgar Strietman
Ingrediënten:
- 500 gr. tauge
- 1 theelepel trassi
- 250 gr. selderij
- 2 dl. santen
- 250 gr. prei
- halve eetlepel asempasta
- 3 teentjes knoflook
- suiker
- 1 ui
- zout
- 1 schijfje laos
- olie
- 1 eetlepel sambal oelek
Bereiding:
Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Meng asem met 1 dl. water en roer dit door. Was de tauge. Schil de laos en snijd het fijn. Fruit de ui, knoflook, sambal, trassi, zout, laos en suiker met de asem. Snijd de prei en de selderij fijn en voeg ze met de tauge aan de specerijen toe. Voeg wat water toe en roer de santen door het gerecht.
Sayur Tauge

