Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Terung Daging

Gestoofde groenten met vlees in pittige kokosmelk


Ingrediënten:

- 250 gr. runderlappen
- 2,5 dl. runderbouillon
- 2 daun salam
- 1 cm. laos
- 4 dl. santen
- 125 gr. sperziebonen
- 1 aubergine
- 125 gr. Chinese kool
- 1 blikje bambuscheuten
- 1 sjalotje
- zout
- suiker
- citroensap
- 2 rode rawits
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 6 rode lomboks
- 2 cm. laos
- 1 eetlepel kemiriepasta
- halve theelepel ketumbar
- snufje djinten
- blokje trassi

Bereiding:

Snijd het vlees in reepjes. Haal de sperziebonen af en snijd ze in stukken, evenals de Chinese kool. Was de aubergine en snijd het in plakken. Snijd de bambu in reepjes en het sjalotje in dunne ringen. Snipper de rawits. Alle ingredienten voor de bumbu fijnsnijden en daarna in de vijzel fijnwrijven tot je een pasta hebt.

Verhit olie in de wok en fruit de pasta ca. 5 min. hierin. Reepjes vlees, bouillon, daun salam en laos toevoegen en aanvullen met zoveel water tot het vlees net onder staat. Breng dit aan de kook en ca. 15 min. zachtjes laten sudderen. Sperziebonen toevoegen en ca. 5 min. meekoken. Aubergine, kool en bambuscheuten erdoor roeren en gerecht nog 5 tot 10 min. zachtjes laten koken.

Intussen in 1 eetlepel olie het sjalotje goudbruin bakken. Gerecht voor serveren op smaak brengen met zout, suiker en citroensap. Bestrooien met sjalotringen en rawits. Serveren met witte rijst.

Sayur Terung Daging