Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Ulih

Gestoofde sperziebonen met tauge


Ingrediënten:

- 100 gr. sperziebonen
- 100 gr. tauge
- 25 gr. santen, blok
- half ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- halve theelepel kencur
- 2 kemirienoten
- 1 daun salam
- 1 eetlepel citroensap
- olie

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook. Maak de kemirienoten, knoflook, sambal en kencur fijn in de vijzel. Fruit dit in een beetje olie. Breng de sperziebonen aan de kook met zoveel water dat ze net onderstaan. Doe de kruiden, santen en salam erbij. Laat dit koken tot de bonen gaar zijn. Bak intussen de uien goudbruin. Laat de laatste minuut de tauge meekoken. Roer op het laatst uien, citroensap en zout naar smaak door.

Sayur Ulih