Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayuran dengan saus Kelapa

Groente met een kruidige gele kokossaus


Ingrediënten:

- 200 gr. sperziebonen
- 200 gr. spinazie
- 100 gr. tauge

Kokossaus:

- 1 cm. kunyit
- 3 lomboks
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gula djawa
- 1 theelepel trassi
- 100 gr. geraspte kokos
- 2,5 dl. water
- 1 daun salam
- zout

Bereiding:

Snipper de sjalotjes en lombok. Pers de knoflook. Maak de sperziebonen schoon. Maak de kunyit, lomboks, sjalotten, knoflook, suiker en trassi fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Fruit de pasta even in wat olie. Voeg de rest van de kokossaus er aan toe en stoof 5 tot 10 min. Kook de sperziebonen beetgaar, blancheer de spinazie en tauge in heet water. Hussel de groenten en leg het op een schaal, schenk de saus er over of serveer de saus in een kommetje apart. Strooi er gebakken uitjes over heen.

Sayuran dengan saus Kelapa