Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Mbok Berek

Gefrituurde kip met een pikante sambalsaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 8 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 kemirienoten
- kippenbouillon
- zout
- 2 theelepel ketumbar
- 5 cm. laos
- 3 daun salam

Sambal:

- 6 lomboks
- 8 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 cm. laos
- 1,5 theelepel gula djawa
- 1 theelepel trassi
- zout
- 1,5 eetlepel olie
- mespunt nootmuskaat
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- kwart eetlepel asempasta

Bereiding:

Snijd de kip in stukken. Maak een bumbu van de 8 sjalotten, 3 tenen knoflook en kemirienoten. Verhit de wok en voeg het uienmengsel toe. Voeg de ketumbar, bouillon, laos, daun salam en de stukken kip toe en kook de kip gaar. Droog de kip en frituur ze in hete olie lekker bruin.

Snipper voor de sambal de lomboks, laos, knoflook en sjalotten en wrijf dit met de suiker, trassi en zout fijn in de vijzel. Bak dit in wat olie in de wok en voeg nootmuskaat, sereh en daun salam toe, fruit het ca. 5 min. Voeg asempasta toe en bak nog eens 1 min. Doe de sambal in een schaaltje, verwijder de sereh en daun salam en laat het afkoelen. Serveer met de sambalsaus.

Ayam Goreng Mbok Berek