Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Serundeng dan Kacang

Geroosterde kokos met pinda's

Serundeng dan Kacang | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Dave Hagenstein


Ingrediënten:

- 125 gr. geraspte kokos
- 50 gr. rauwe pinda's
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 2 eetlepels laos
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel trassi
- halve eetlepel djinten
- halve eetlepel gula djawa
- zout naar smaak
- 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook en maak dit fijn in de vijzel. Bak de pinda's in olie tot ze goudbruin zijn. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Fruit de uien en de knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg alle ingredienten toe, behalve het citroensap. Fruit dit even, voeg het citroensap toe en bak het geheel even droog. Doe nu de kokos en pinda's erbij en bak die onder voortdurend roeren op een klein vuur lichtbruin. Voeg zout toe naar smaak. Laat de serundeng afkoelen en roer de pinda's erdoor. De serundeng moet droog, maar een beetje plakkerig zijn. Lekker bij verschillende gerechten.

Serundeng dan Kacang