Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Serundeng Dua

Gebakken, geraspte kokos met pinda's

Serundeng Dua | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. geraspte kokos
- 250 gr. gezouten pinda's
- 1 dl. asemwater
- 2 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels suiker
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel laos
- halve theelepel trassi
- zout naar smaak

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook zeer fijn. Hak de daun salam, djeruk purut en de sereh zeer fijn en maak het fijner in de vijzel. Maak de ketumbar, djinten, laos en trassi ook fijn in de vijzel. Vermeng alle fijngemaakte kruiden, ui en knoflook met de geraspte kokos en schep het goed door elkaar. Voeg dan het asemwater, suiker en zout toe en schep het geheel weer goed door. Verhit een beetje olie in de wok en laat hierin, op klein vuur en continu omscheppen, de kokos iets bruin en droog worden. Voeg de pinda's toe en laat ze een paar min. meebakken tot de serundeng helemaal droog is. Bewaren in een luchtdichte pot.

Serundeng Dua