Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Daging Jakarta

Gesmoord rundvlees met kruiden en aardappels


Ingrediënten:

- 500 gr. magere runderlappen
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 200 gr. margarine
- 3 dl. water
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 tomaten
- 4 aardappelen
- olie om te frituren

Bumbu:

- 1 theelepel laos
- stukje gula djawa
- 2 daun salam
- 5 kruidnagels
- 2 theelepels nootmuskaat
- zout naar smaak
- peper naar smaak

Bereiding:

Schil en was de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Verhit de olie in een wok en frituur de aardappelen lichtbruin. Laat ze uitlekken. Snijd het vlees in kleine blokjes. Uien en knoflook pellen, fijn maken en mengen met de laos. De margarine in een pan smelten en het vlees erin bakken tot lichtbruin, dan het uienmengsel toevoegen. Voeg de overige bumbu toe en daarna het water. Breng het aan de kook en voeg de ketjap toe. Was de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg ze toe. Laat het geheel ca. 2 uur op een laag vuur sudderen tot het vlees gaar is en de saus is ingedikt. Voeg nu de gebakken aardappelen toe en roer voorzichtig. Verwijder voor het opdienen de salam en de kruidnagels.

Smoor Daging Jakarta