Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Hati Dua

Gesmoord varkenslever met aardappels


Ingrediënten:

- 500 gr. varkenslever
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- olie
- 5 kruidnagels
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel ve-tsin
- 1 theelepel nootmuskaat
- peper
- zout
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1,5 dl. water
- 3 middelgrote aardappels

Bereiding:

Snijd de lever in plakken. Snipper de uien en knoflook fijn. Verhit een beetje olie in een wok en fruit hier de uien en knoflook in tot de uien glazig zijn. Voeg de lever toe en bak het rondom bruin. Voeg de kruidnagels, suiker, ve-tsin, nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Schep het geheel goed door en voeg de ketjap toe. Blus het af met het water en laat het ca. 30 min. op een zacht vuurtje sudderen. Schil de aardappels en snijd ze in plakken. Bak dit in olie goudbruin, schep ze eruit en laat het in een vergiet uitlekken. Als de lever gaar is de gefrituurde aardappelschijven toevoegen. Roer alles goed om. Verwijder de kruidnagels voor het opdienen.

Smoor Hati Dua