Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Lidah

Gesmoorde rundertong in bouillon en ketjap


Ingrediënten:

- 1 rundertong
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- halve theelepel kruidnagelpoeder
- halve theelepel nootmuskaat
- 1 bouillonblokje
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel gula djawa
- olie
- water

Bereiding:

Kook de tong gaar, verwijder het vel en snijd het vlees in dobbelsteentjes. Snipper de uien en knoflook fijn. Maak dit samen met de sambal, kruidnagel en nootmuskaat fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit een beetje olie in een wok en fruit de pasta hier even in. Voeg de tong toe en bak het rondom bruin. Giet er vervolgens 3 kopjes water bij en voeg het bouillonblokje toe. Laat dit onder goed roeren oplossen. Doe er tenslotte de ketjap en de gula djawa bij. Zet het vuur laag en laat het gerecht nog een kwartiertje doorsudderen. Roer het af en toe even om.

Smoor Lidah