Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Ayam Pandan

Kippensoep met pandanrijst


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 ltr. water
- 25 gr. boter
- 1 ui
- 1 prei
- 1 winterwortel
- 2 eetlepels peterselie
- zout
- peper
- 100 gr. (pandan)rijst
- zwarte peper

Bereiding:

Snipper de ui. Snijd de prei in ringen, was ze en laat het uitlekken. Snijd de wortel in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui 3 min. Voeg de stukken kip toe en bak deze rondom lichtbruin. Voeg het water, prei, wortel, peterselie, wat zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook. Doe het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 45 min. zachtjes koken tot de kip gaar is. Neem de kip uit de pan, verwijder het vel en haal de botjes eruit. Snijd het kippenvlees in stukjes. Roer de stukjes kippenvlees door de soep en laat het warm worden. Kook ondertussen de rijst, giet het af en laat het droog worden. Als de soep klaar is, leg dan wat rijst op een diep bord en giet daar soep bij. Als laatst een beetje zwarte peper overheen strooien voor de pittige smaak.

Sop Ayam Pandan