Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Bihun

Heldere soep met rundvlees, kip en groenten


Ingrediënten:

- 500 gr. schenkel
- 250 gr. kipfilet
- 2 ltr. water
- 100 gr. bihun
- 30 gr. shiitakes
- 100 gr. worteltjes
- 100 gr. bambuscheuten
- 100 gr. rode paprika
- 50 gr. tauge
- 1 bosje bosuitjes
- 2 tenen knoflook
- 1 schijfje djahe
- 4 eetlepels ketjap
- sambal
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Schenkel, kip, water en zout aan de kook brengen en een uur laten koken. Bihun en shiitakes ieder 10 min. in heet water laten wellen. Bihun in een zeef doen, met koud water afspoelen en uit laten lekken. Snijd de wortels in schijfjes, bosuitjes in smalle ringen en hak de knoflook fijn. Djahe schillen en in dunne plakjes snijden. Bambuscheuten in dunne(re) plakken snijden. Van de geweekte paddenstoelen de steeltjes afhalen, schoonpoetsen en in plakjes snijden. Schenkel en kip uit de pan nemen. Van de bosuitjes wat achterhouden voor de garnering, de rest samen met de groente in de bouillon doen en 15 min. laten pruttelen. Vlees van de botten halen, in stukken snijden en ook toevoegen. Ketjap, sambal, tauge, zout en peper toevoegen en de rest van de bosuitjes toevoegen.

Sop Bihun