Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Buntut

Gekruide ossenstaartsoep


Ingrediënten:

- 600 gr. ossenstaart
- 200 gr. aardappels
- 2 selderijstengels
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- mespunt nootmuskaat
- 1 rode ui
- 2 eetlepels zoete ketjap
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak

Garnering:

- lente-uitjes
- gefruite ui
- tomaat

Bereiding:

Snijd de ossenstaart in kleine stukken. Snijd de ui in vieren. Djinten, ketumbar, snufje nootmuskaat en kruidnagel roosteren en fijnstampen. Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Snijd de selderij in blokjes. Kook de ossenstaart met de kruiden, kaneel en ui in ca. 1 liter water bijna gaar. Voeg de aardappels toe en kook tot alles gaar is. Afmaken op smaak met zout, peper en ketjap. Snipper de lente-uitjes en snijd de tomaat in blokjes. Garneer de borden soep met de lente-uitjes, gefruite ui en tomaat.

Sop Buntut