Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Daging Sapi

Smakelijke soep van rundvlees en ribbetjes


Ingrediënten:

- 1 kg. runderlappen
- 250 gr. runderribben
- zout
- 6 kemirienoten
- 4 cm. kunyit
- 3 cm. laos
- 1 theelepel suiker
- 6 sjalotjes
- 4 tenen knoflook
- 150 gr. geraspte kokos
- 3 eetlepels olie
- 1 serehstengel
- 3 djeruk purut
- 0,5 dl. dikke santen
- 3 hardgekookte eieren
- lontong
- sap van 1 limoen
- gefruite ui
- 1 fijngesneden bosui

Bereiding:

Kook de ribbetjes en het vlees in 2 ltr. water met zout naar smaak voor ca. 1 uur. Haal het vlees uit de pan en snijd het in stukjes, houd de bouillon apart. Kneus de serehstengel. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Rooster de kemirienoten en wrijf dit samen met de kunyit, laos, suiker, sjalotjes en knoflook fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Rooster de kokos goudbruin in een droge koekenpan en wrijf het daarna fijn zodat de olie vrijkomt. Verhit in een wok de olie en fruit de pasta voor 2 min. samen met de sereh en de djeruk purut. Schep de gefruite bumbu bij de bouillon, gevolgd door de santen, vlees en kokos. Kook de bouillon nog zachtjes voor 10 min. Snijd de eieren en de lontong in plakjes. Verdeel de partjes ei en lontong over borden en schep de bouillon er over heen. Besprenkel met limoensap en garneer met gefruite ui en bosuitjes.

Sop Daging Sapi