Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Ikan

Kruidige vissoep met rivierkreeftjes en groente


Ingrediënten:

- 225 gr. rivierkreeftjes
- 100 gr. wortels
- 350 gr. zoete aardappels
- 100 gr. babymais
- 3 eetlepels koriander
- 100 gr. kerstomaten
- 2 eetlepels asem
- 4 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 1 schijfje djahe
- 4 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels gula djawa
- 1,5 ltr. visfond
- 8 daun djeruk purut

Bereiding:

Snijd de wortels en djahe fijn. Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Hak de koriander en knoflook fijn en halveer de kerstomaatjes. Ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Doe asem, lomboks, knoflook, djahe, vissaus, suiker en visbouillon in een voorverwarmde wok. Doe de djeruk purut in de wok en breng alles al roerend aan de kook. Draai het vuur lager en voeg aardappels, wortels en maïs toe. Laat de soep 10 min. pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Roer de koriander, kreeftjes (of garnalen) en de tomaatjes erdoor en warm de soep 5 min. goed door. Dien de soep goed heet op.

Sop Ikan