Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Kacang Merah

Soep van bruine bonen met varkenspoten


Ingrediënten:

- 500 gr. varkenspoten
- 350 gr. bruine bonen
- 1 hele nootmuskaat
- 7 kruidnagels
- 2,5 ltr. water
- 8 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 2 preien
- halve theelepel suiker
- 1 theelepel witte peper
- zout
- 3 takjes selderie
- olie

Bereiding:

Was de bruine bonen. Snijd de nootmuskaat doormidden. Pel de sjalotjes en de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de preien in reepjes en hak de selderie grof. Was de varkenspootjes en hak ze in grote stukken. Doe de bonen, nootmuskaat, pootjes en de kruidnagels in een pan met het water, breng het aan de kook en laat het op een laag vuur ca. 45 min. koken.

Verhit een laag olie in een wok en frituur hierin de helft van de sjalotjes krokant. Laat ze uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok en fruit de andere helft van de sjalotjes, knoflook en de preien ca. 3 min. Doe alles bij de bruine bonen, voeg de suiker, de peper en zout naar smaak toe en laat alles nog ca. 15 min. sudderen. Schep de selderie en de gebakken sjalotjes door de soep.

Sop Kacang Merah