Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Kentang

Soep met aardappels, selderij en su-un


Ingrediënten:

- 1 schenkel
- 1 ltr. water
- 4 grote aardappelen
- kwart pak su-un
- 6 stengels selderij
- 1 grote ui
- 1 mespunt peper
- halve theelepel nootmuskaat
- 1 bouillontablet
- 1 theelepel aromat

Bereiding:

Kook de schenkel gaar in 1 ltr. water en vul de hoeveelheid bouillon evt. weer aan tot 1 liter. Snijd de schenkel in kleine stukjes. Bot en merg worden weggedaan. Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Snijd de ui heel fijn, voeg deze samen met het vlees, peper, nootmuskaat, bouillontablet en aromat toe aan de bouillon, laat het geheel een paar min. koken. Laat de su-un een paar min. weken in heet water en snijd het in stukjes van ca. 3 cm. Voeg de aardappels toe met de su-un aan de bouillon en kook ze gaar. Snijd de selderij fijn en laat ze de laatste paar min. even meekoken. De soep proeven en eventueel op smaak brengen.

Sop Kentang