Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Santen dan Ayam

Soep van gerookte kipfilet met kokosmelk

Sop Santen dan Ayam | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Petra


Ingrediënten:

- 1,5 ltr. kippenbouillon
- 1 gerookte kipfilet
- 1 teentje knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 lombok
- 1 theelepel sereh
- 150 gr. santen, blok
- zout

Bereiding:

Pers de knoflook en kneus de djahe. Doe de bouillon in een pan, voeg knoflook toe met de djahe, sereh en fijngesneden lombok. Breng dit aan de kook en laat het 30 min. trekken. Zeef nu de bouillon en doe de rest weg. Breng het geheel aan de kook met de santen en 2,5 dl. water. Roer tot de santen gesmolten is. Breng de soep op smaak met zout. Snijd de kipfilet schuin in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over de borden en schep de hete soep erover.

Sop Santen dan Ayam