Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Sop Saoto

Zeer pittige soep met rijst, kip en kool


IngrediŽnten:

- 4 kipfilets
- 1 serehstengel
- 5 cm. laos
- 5 cm. djahe
- 15 pimentkorrels
- 4 kippenbouillonblokjes
- bosje selderie
- 2 kleine maggiblokjes
- 2 grote uien
- 4 tenen knoflook
- 1 gele madame jeanette
- ketjap asin
- beetje suiker
- zwarte peper
- rijst
- spits- of Chinese kool
- handje tauge
- gefruite uitjes
- 1 zakje frietjes, naturel (chips)

Bereiding:

Kook de rijst. Doe water in een 2 liter pan en breng het aan de kook. Voeg de stukken kipfilet toe en laat ze koken tot het gaat drijven. Verwijder de kip uit de pan als deze gaar zijn, pluis ze uit en houd het even apart. Voeg de bouillonblokjes toe aan de bouillon en ook de 2 kleine maggiblokjes. Roer even goed. Voeg de sereh toe. Snijd de uien, knoflook, djahe en laos grof en voeg deze toe aan de bouillon samen met de piment en voeg een beetje zwarte peper toe. Laat het geheel even staan. Voeg het gewassen bosje selderie in 1 keer toe aan de soep. Laat de soep ca. 2 uur trekken.

Serveren met de rijst, gesneden spits of Chinese kool, tauge, gefruite uitjes en frietjes. De geplukte kip kan je er zo bij doen, maar je kunt het ook even bakken in de olie met wat peper, zout en sesamolie.

Wrijf de knoflook en madame jeanette fijn in een vijzel. Doe dit in een potje en voeg de ketjap asin toe. Maak hem iets dikker en zoeter met suiker. Dit mengsel is erg pittig, voeg het beetje bij beetje toe aan de soep tot gewenste smaak.

Sop Saoto
Download het recept
Moment geduld!