Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Selam

Heldere groentesoep met runderpoulet


Ingrediënten:

- 250 gr. runderpoulet
- 1 ltr. water
- halve, kleine witte kool
- 1 rettich
- 50 gr. prei
- 50 gr. diepvries doperwten
- 50 gr. selderij
- 1 ui
- boter
- 2 eetlepels ketjap
- zout
- 1 theelepel djahe
- peperkorrels naar smaak
- 1 theelepel foelie
- 1 theelepel kruidnagels

Bereiding:

Doe het water in een ruime pan en verwarm het. Snijd het vlees nog iets kleiner en voeg het toe aan het water, trek hier een bouillon van. Snijd alle groenten klein en snipper de ui. Laat de boter smelten in een pan en fruit hier de ui in. Voeg dan de kool, rettich, prei, erwten en de selderij toe. Schep het geheel goed door. Giet er nu een beetje bouillon bij en laat het even smoren voor ca. 4 min. Voeg dan de rest van de bouillon toe samen met de ketjap, zout en de overige kruiden. Roer de soep door. Serveer de soep heet en bij voorkeur de volgende dag.

Sop Selam