Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Tahu Bakso

Gevulde tofu met gehakt in een bouillon


Ingrediënten:

- 1 tahu
- 300 gr. rundergehakt
- half bosje lente-uitjes
- 2 tenen knoflook
- 3 kippenbouillonblokjes
- een beetje su-un
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- beetje olie
- 1 ei

Bereiding:

Snijd de knoflook fijn. Maak een bouillon van de bouillonblokjes en doe hier 1 fijngesneden teentje knoflook in. Snijd de lente-ui in ringen en doe dit er ook bij. Voeg hier dan naar smaak peper en zout toe en de su-un. Snijd de tahu in 4 stukken en deze weer diagonaal, zodat je 8 driehoekjes krijgt. Bak de tahu in hete olie goudgeel. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak het gehakt aan met de andere teen knoflook, peper en zout naar smaak en het ei. Dit alles goed door elkaar mengen. Pak een stuk tahu, snijd de langste kant in en hol het wat uit. Vul dit met het gehaktmengsel, goed aandrukken en leg terug in de kokende bouillon.

Sop Tahu Bakso