Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Tomat

Indonesische tomatensoep


Ingrediënten:

- 8 tomaten
- 1 ltr. kippenbouillon
- 2 eieren
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel sambal
- mespuntje kruidnagelpoeder
- 1 theelepel laos
- 1 teen knoflook
- 1 sjalot
- gula djawa
- 1 lente-ui

Bereiding:

Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken. Snijd de sjalot en knoflook fijn. Bak ze samen met sambal, laos en kruidnagelpoeder. Verhit de bouillon. Voeg de tomaten toe samen met ketjap en sesamolie en kook tot de tomaten gaar zijn. Haal alles door een zeef. Klop de eieren los en roer die langzaam met een vork door de soep, zodat er sliertjes ontstaan. Voeg wat gula djawa toe en proef of er nog wat peper of zout aan toe gevoegd moet worden. Snijd de lente-ui in ringen en roer die door de soep. Om de soep dikker te maken kun je het een beetje binden met wat maizena.

Sop Tomat