Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sosis Solo Dua

Gefrituurde rolletjes kippengehakt met kokosmelk


Ingrediënten:

- 150 gr. bloem
- 2 eieren
- 20 gr. gesmolten margarine
- zout
- suiker
- 2 dl. santen
- losgeklopt ei
- olie

Vulling:

- 150 gr. kippengehakt
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- peper
- zout of 1 maggiblokje
- suiker
- 1 eetlepel margarine
- 50 ml. santen

Bereiding:

Meng de bloem met de 2 eieren, zout en suiker. Doe de margarine en de santen er bij en roer tot een dun beslag. Bak hiervan dunne flensjes in een niet te grote koekenpan. Snipper het sjalotje en pers de knoflook en fruit dit even in de margarine. Voeg het gehakt toe en bak even mee. Verkruimel het maggiblokje en roer dit samen met de peper, suiker en de santen door het gehakt en bak alles gaar en droog. Vul de flensjes met de vulling en vouw ze dicht als een enveloppe. Laat ze in de koelkast een uurtje opstijven. Rol de rolletjes door het opgeklopte ei en bak ze in de olie mooi bruin. Serveer met sambal of sweet chilli sauce.

Sosis Solo Dua