Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Soto Ayam dan Frikadel

Kippensoep met su-un en aardappelkoekjes


IngrediŽnten:

- 1 zakje lontong
- 1 kip
- 6 tenen knoflook
- 1 kemirienoot
- halve theelepel trassi
- 1 mespunt ketumbar
- 1 mespunt kunyit
- 1 ui
- 1 serehstengel
- 1 theelepel aromat
- 1,5 bouillontablet
- 4 eetlepels asemwater
- zout
- olie
- kwart pak su-un
- 200 gr. tauge
- gefruite uitjes
- 8 takjes selderie

Frikadel:

- 6 aardappelen
- 2 tenen knoflook
- 1 mespunt ketumbar
- halve theelepel aromat
- 1 ei
- olie

Bereiding:

Kneus de sereh en snijd de stengels in 3 stukken. Snipper de ui. Snijd 4 teentjes knoflook in plakjes en bak deze kort in wat olie. Maak de kemirie, trassi, ketumbar, kunyit, ui en 2 teentjes knoflook fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Doe deze pasta in 1 ltr. water samen met de 4 teentjes knoflook, aromat, bouillontablet en de sereh. Kook de kip in deze bouillon gaar. Haal de kip eruit, zeef de bouillon en gooi de kruiden weg. De kip inwrijven met asemwater en zout, laat het een paar min. intrekken. Daarna de kip bakken in ruim olie en laat het uitlekken. Daarna het vlees van het bot halen en kleinsnijden. De lontong koken en in blokjes snijden. Tauge schoonmaken, blancheren en daarna laten uitlekken. Su-un een paar min. weken in warm water daarna in ong. 5 min gaar koken. Uit laten lekken in een zeef en in stukjes van ca. 4 cm. knippen. Selderie wassen en fijnsnijden.

Voor de Frikadel de aardappelen in dunne plakjes snijden en zachtjes gaarkoken in water. Ei splitsen. De aardappels met 2 tenen knoflook fijnmalen en de puree aanmaken met de ketumbar, aromat en eidooier. Van het mengsel platgedrukte balletjes vormen. deze even door het eiwit halen en bakken in ruim olie. Na het bakken goed laten uitlekken op keukenpapier.

Soto wordt geserveerd in een diep bord. De ingredienten worden als volgt gerangschikt: leg onderin het bord wat blokjes lontong. Verdeel hierover wat tauge, su-un, reepjes kippenvlees en voeg hieraan wat gefruite uitjes, selderie en frikadel toe. Schenk tenslotte de hete bouillon over het geheel. Eventueel kan de soto gegeten worden met sambal.

Soto Ayam dan Frikadel
Download het recept
Moment geduld!