Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Ayam Lima

Rijkelijk gevulde kippensoep


Ingrediënten:

- 2 kipfilets
- 1 ltr. water
- su-un
- 100 gr. tauge
- 1 gekookte aardappel
- 1 prei
- 2 theelepels kunyit
- 1 serehstengel
- 2 schijfjes djahe
- 1 teentje knoflook
- 3 daun djeruk purut
- 1 grote ui
- zout
- olie
- gekookte rijst
- sambal
- 2 eieren
- gefruite uitjes
- 2 eetlepels selderie

Bereiding:

Snijd de kip in kleine blokjes. Kook de eieren hard. Snijd de aardappel en eieren in plakjes. Snijd de ui, knoflook, djahe en prei fijn. Doe de gesneden eieren, selderie, aardappel, gefruite uitjes en rijst apart in kleine schaaltjes. De ui, knoflook en djahe in de vijzel zeer fijn wrijven tot je een pasta hebt. Bak de pasta in een wok met een beetje olie tot deze lichtbruin is. Voeg het water en kunyit toe en laat het aan de kook komen. Voeg nu de kip, sereh en djeruk purut toe. Zodra de kip gaar is de prei toevoegen en op smaak brengen met zout. Laat de soep ca. 2 min. doorkoken. Voeg de su-un toe en laat nog 5 min. doorkoken. Voeg nu de tauge toe en neem de pan van het vuur. Soep opdienen in borden met de losse schaaltjes en sambal ernaast zodat een ieder zijn eigen bord soep kan vullen naar wens.

Soto Ayam Lima