Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Ayam Sayur

Rijkelijk gevulde kippensoep met kokosmelk


Ingrediënten:

- 250 gr. kip
- 5 dl. kippenbouillon
- 3 bosuien
- 50 gr. wortel
- 50 gr. broccoliroosjes
- 50 gr. tauge
- 1 knoflook
- 1 rode lombok
- djahe
- sereh
- gemalen ketumbar
- 1 dl. santen
- 2 eetlepels olie
- 100 gr. eiermie

Bereiding:

Breng de bouillon met de djahe en de sereh naar smaak aan de kook en laat het ca. 10 min. zachtjes trekken. Maak intussen de groenten schoon. Pers de knoflook, snijd de bosuitjes in stukjes en de lombok in ringen. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook, bosui en lombok zachtjes gaar. Voeg de kip toe en laat de stukjes gaar worden. Snijd intussen de wortel in stukjes, blancheer de wortel en de broccoli ca. 2 min. in een pan met ruim kokend water. Als je verse djahe en sereh gebruikt, schep deze dan uit de bouillon. Voeg het kipmengsel met de wortel, broccoli en tauge aan de bouillon toe en roer de ketumbar en santen er door. Voeg de mie toe en verwarm de soep nog ca. 5 min. tot de mie gaar is. Schep de soep in kommen.

Soto Ayam Sayur