Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Ayam Tiga

Kippensoep met lontong, tauge en gefruite uitjes


Ingrediënten:

- halve kip
- 5 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 serehstengel
- 2,5 cm. laos
- 3 daun salam
- lontong
- 250 gr. tauge
- 3 lente-uitjes
- 3 takjes selderie
- gefruite uitjes
- 2 lomboks

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 cm. kunyit
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel anijszaad
- 1 eetlepel ketumbar

Bereiding:

Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de kunyit en snijd het in kleine stukjes. Maak alle ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Snijd de ui en lombok in ringen. Blancheer de tauge. Snipper de lente-uitjes en selderie fijn. Verhit olie in de wok en fruit de uiringen tot lichtbruin. Voeg de bumbu erbij en fruit tot het gaat geuren. Voeg water, sereh, laos en de salam toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de kip en zout toe. Laat op middelhoog vuur sudderen tot de kip gaar is. Laat de kip uitlekken en zeef de soep. Ontbeen de kip en snijd het vlees in stukjes. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak. Verdeel het kippenvlees, de lontong en de tauge in soepkommen. Giet de soep erover, garneer met de gesnipperde kruiden en gefruite uitjes. Dien de soto heet op.

Soto Ayam Tiga