Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Babat

Pittige soep met runderpens


Ingrediënten:

- 600 gr. runderpens
- 3 ltr. water
- 1 ltr. runderbouillon
- 2,5 cm. djahe
- 4 teentjes knoflook
- 1 serehstengel
- 1 grote rettich
- 5 lente-uitjes
- gefruite uitjes
- 2 daun salam
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 10 sjalotjes
- 6 tenen knoflook
- 10 cm. laos
- 5 cm. djahe
- 4 eetlepels gula djawa
- 10 rode lomboks
- 1 theelepel ketumbar

Bereiding:

Schil en hak alle ingredienten voor de bumbu fijn. Maal de bumbu tot een grove pasta in de vijzel. Maak de pens schoon en was het goed. Schil de djahe en snijd het dun. Schil de rettich en snijd het in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de knoflook in plakjes, snipper de lente-uitjes en kneus de sereh.

Verwarm de olie in een wok. Doe de fijngemaakte bumbu met de daun salam erin en fruit voor 5 min. Roer regelmatig totdat het mengsel goudbruin is. Kook het water in een ruime pan, doe de pens erin en sudder voor ca. 1 uur tot de pens zacht is. Giet het water af en laat de pens afkoelen in ijskoud water. Snijd het in stukjes van 1x2 cm. Breng de runderbouillon met de bumbu, djahe, knoflook en sereh aan de kook. Voeg de stukjes pens en rettich toe. Sudder tot de rettich zacht is. Voeg peper en zout toe naar smaak. Garneer met de gefruite uitjes en lente-uitjes. Serveer de soto met sambal tomat of sambal cuka.

Soto Babat