Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Madura

Gevulde soep van runderpoulet


Ingrediënten:

- 750 gr. runderpoulet
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 5 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- halve theelepel djahe
- halve theelepel djinten
- kwart theelepel kunyit
- 1 serehstengel
- 2 eetlepels olie

Voor de garnering:

- 2 aardappelen
- 4 eieren
- 1 pak su-un
- 250 gr. tauge
- 1 bosje selderie
- gefruite uitjes

Bereiding:

Kook de aardappels en eieren. Week de su-un in heet water en spoel het af met koud water. Snijd de selderie grof. Trek bouillon van het vlees in 1 ltr. water, voeg een theelepel zout toe en de serehstengel. Snipper de uien en knoflook. Wrijf de kemirienoten fijn en voeg de uien, knoflook, ketumbar, djahe, djinten en kunyit toe. Maal dit tot je een pasta hebt en fruit de pasta in een beetje olie. Voeg de pasta toe aan de bouillon en breng deze verder op smaak met wat zout. Snijd de aardappels in blokjes, de eieren in partjes en blancheer de tauge. Verdeel de aardappels, eieren, su-un, tauge, selderie en gefruite uitjes apart van elkaar in schaaltjes. Vul borden met een klein beetje uit elk bakje en daarna giet je de hete soep er overheen. Wil je het iets pittiger hebben dan kun je sambal naar smaak door de soep mengen.

Soto Madura