Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Spekkoek Tiga

Kruidige koek gemaakt in laagjes


Ingrediënten:

- 14 eieren
- 500 gr. roomboter
- 500 gr. basterdsuiker
- 2 pakjes vanillesuiker
- 250 gr. bloem
- 2x mespunt zout

Kruiden:

- 10 theelepels kaneel
- 5 theelepels anijspoeder
- 5 theelepels kruidnagelpoeder
- 3 theelepels nootmuskaat
- 2,5 theelepel kardemom

Bereiding:

Neem de helft van alle ingredienten om één spekkoek te maken. De boter met de suiker en vanillesuiker mixen. Eieren splitsen en de dooiers 1 voor 1 toevoegen, voeg pas de volgende toe als de vorige helemaal is opgenomen. Daarna gezeefde bloem met zout in gedeeltes erdoor kloppen. Eiwitten stijfkloppen en rustig door het beslag spatelen. Hetzelfde beslag nogmaals maken (met de overige ingredienten) en daarbij de kruiden door de bloem mengen.

Het bakken:

Grill voorverwarmen, rooster laag of, naar gelang het bakresultaat hoger in de oven schuiven. Bodem van de springvorm beleggen met bakpapier, de rand hoef je niet in te vetten. Bak dan vervolgens laag voor laag (3 à 4 min. per laag, eerst bruin, dan wit).

Spekkoek Tiga