Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Spekkoekcake

Luchtige cake met de smaak van spekkoek


IngrediŽnten:

- 100 gr. zachte margarine
- 100 gr. zachte roomboter
- 200 gr. zelfrijzend bakmeel
- 200 gr. witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel gecondenseerde melk

Kruiden:

- 1 eetlepel kardemompoeder
- 3 eetlepels kaneel
- mespunt kruidnagelpoeder
- mespunt nootmuskaat
- 1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 155 graden (elektrische oven) en een springvorm (26 cm.) invetten. Boter romig mixen met de suiker, vanillesuiker en gecondenseerde melk. De eieren erdoor mixen en daarna het meel totdat het een heel luchtig beslag is. Daar doorheen de kruiden (behalve de cacao) mixen. Helft van het beslag in de springvorm doen en in het overgebleven deeg de cacaopoeder mixen en dat op het lichte deeg doen. Met een vork er doorheen gaan voor een marmereffect. Bak dit in de oven voor ca. 55 min. gaar.

Spekkoekcake
Download het recept
Moment geduld!