Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Sponge Cake

Zeer luchtige cake


IngrediŽnten:

- 8 eieren
- 125 gr. gezeefde bloem
- 125 gr. roomboter
- 125 gr. suiker
- 1 theelepel vanille-essence

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Splits de eieren. Klop de eierdooiers, samen de suiker en boter in een kom. Plaats de kom in een steelpan die heet water bevat. De kom met de eieren mag de bodem van deze pan niet raken. Plaats dit op een laag vuur, het water mag niet koken. Klop voortdurend dit mengsel tot het warm wordt. Je kunt zien wanneer dit mengsel warm genoeg is door er met een lepel in te steken, er mag niet meer dan 1 druppel van de lepel vallen.

Dan de pan van het vuur verwijderen en met een mixer op de hoogste snelheid 15 min. mixen. Het mengsel zal drie keer in hoeveelheid toenemen en er uit zien als geklopte slagroom. Klop het eiwit stevig. Hierna de bloem, geklopte eiwit en het vanille-essence toevoegen en er voorzichtig doorheen spatelen.

Vet een springvorm van ca. 24 cm in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Doe het beslag in de springvorm. Bak de cake 25 tot 30 min. in de voorverwarmde oven of tot je ziet dat de cake lichtbruin is gebakken en aan de rand van de springvorm is ingekrompen. Haal dan meteen de cake uit de oven, verwijder de cake uit de springvorm en laat hem afkoelen op een rekje.

Sponge Cake
Download het recept
Moment geduld!