Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sumping Nangka

Gestoomde cakejes met nangka in bananenblad


Ingrediënten:

- 180 gr. hun kwee meel
- 100 gr. suiker
- 5 dl. santen
- 12 halve stukken nangka
- 12 stukken bananenblad
- zout naar smaak

Bereiding:

Doe de hun kwee meel in een bakje en voeg al roerende beetje bij beetje santen toe. Meng dit heel goed zodat je geen klontjes krijgt. Meng dit mengsel met zout en suiker door elkaar tot een glad beslag. Doe dit in een pan en kook op lage temperatuur tot het beslag stevig wordt. Klop met een garde tot er geen klontjes meer te zien zijn. Laat het goed afkoelen.

Leg op elk bananenblad een eetlepel deeg met daarop een stukje nangka, daarop weer een lepel deeg. Ga zo door tot het deeg op is. Vouw het blad tot een pakketje en leg die met de vouwnaden naar beneden in de stoompan en stoom 30 min. tot de cakejes gaar zijn. Laat goed afkoelen en serveer ze op kamertemperatuur.

Sumping Nangka