Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Ingkung

Gestoofde kip in kokosmelk, van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 kip
- 1 serehstengel
- 3 cm. laos
- 3 daun djeruk purut
- 3 daun salam
- 5 dl. santen
- 3 eetlepels olie

Kruidenpasta:

- 7 sjalotten
- 5 tenen knoflook
- 5 kemirienoten
- 3 cm. djahe
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- zout
- 1 eetlepel gula djawa

Bereiding:

Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, knoflook, kemirienoten, djahe, ketumbar, djinten, gula djawa en het zout fijn tot een kruidenpasta. Snijd de laos in 3 stukken en het dikke stuk van de serehstengel open. Fruit de pasta samen met de laos, alle blaadjes en de serehstengel voor zo'n 3 min. Voeg dan de kip en de helft van de santen toe en laat het zachtjes stoven totdat de santen verdampt is. Voeg dan de andere helft van de santen toe en laat dit nog 5 min. doorstoven. Haal de kip uit de pan en rooster het op een houtskoolvuurtje bruin. De kip regelmatig bestrijken met de overgebleven saus.

Ayam Ingkung