Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Djawa

Gebakken tofublokjes met gula djawa


Ingrediënten:

- 1 tahu
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- half schijfje gula djawa
- serundeng
- scheutje ketjap
- 2 theelepels asem
- olie

Bereiding:

Snijd de tahu in blokjes. Pel de uien en knoflook. Snipper ze fijn, snijd de lomboks in ringen en rasp de gula djawa. Verhit ruim olie in een wok en frituur de tahu goudbruin. Schep het eruit en laat de tahu in een vergiet uitlekken. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok en fruit de uien, knoflook en lomboks. Als dit klaar is de gula djawa en de serundeng erdoor mengen met de ketjap en de asem. Roer nu de tahu erdoor en maak het geheel af met een paar druppels citroensap of azijn.

Tahu Djawa