Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Goreng dan Kacang

Tahu in een kruidige pindasaus


Ingrediënten:

- 1 tahu
- 1 rode lombok
- zout
- 2 theelepels gula djawa
- 6 eetlepels arachideolie
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 grote ui
- 1,5 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels pindakaas
- paar stengels koriander
- 2 tenen knoflook

Bereiding:

Snipper de ui, lombok, koriander en knoflook fijn. Snijd de tahu in blokjes van 2 cm. en bestrooi ze met een beetje zout. Verhit een deel van de olie in een wok en fruit hierin, onder voortdurend omscheppen, de gesnipperde uien goudbruin. Haal het uit de wok, laat het uitlekken en houd het warm. Bak in de overgebleven olie de blokjes tahu goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Meng de pindakaas met knoflook, lombok, gula djawa, ketjap en citroensap en bak dit kort in de rest van de olie. Voeg dan 6 eetlepels warm water en de uien toe. Roer tot het geheel wat dikker is geworden. Schep de blokjes tahu hierdoor en laat alles goed warm worden. Schep het gerecht in een voorverwarmde schaal. Strooi korianderblaadjes erover. Leg er eventueel in parten gesneden hardgekookt ei en plakken komkommer bij.

Tahu Goreng dan Kacang