Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Padang

Gefrituurde, gesmoorde tahu in kruidige saus


Ingrediënten:

- 1 tahu
- 1 schijfje djahe
- 2 middelgrote uien
- 1 schijfje laos
- 3 teentjes knoflook
- halve theelepel djinten
- 1,5 eetlepel ketjap manis
- 2 theelepels kunyit
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel ketumbar
- halve dl. water
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels suiker
- 5 dl. olie om te frituren
- zout naar smaak
- 2 kemirienoten

Bereiding:

Snijd de tahu in grote dobbelstenen. Laat in een wok of frituurpan de olie goed heet worden en frituur hierin de stukjes tahu goudgeel. Laat ze daarna uitlekken. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit ze in 3 eetlepels olie glazig. Wrijf de kemirienoten fijn in de vijzel. Schil de laos en djahe. Voeg de kemirienoten, djahe, laos, djinten, ketumbar, sambal, suiker en zout naar smaak toe en fruit die mee. Blus het geheel met het water en voeg dan ketjap en azijn toe. Voeg de gebakken tahu toe en laat het geheel ca. 10 min. sudderen totdat het water iets is verdampt. Verwijder de laos en djahe voor het opdienen.

Tahu Padang