Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Tauge

Gebakken tahu met tauge

Tahu Tauge | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Dave Hagenstein


Ingrediënten:

- 1 tahu
- 100 gr. tauge
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 lomboks
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel djahe
- trassi
- zout
- 2 eetlepels ketjap
- 2 petehbonen
- beetje water

Bereiding:

Snijd de tahu in dikke plakken en deze weer in blokjes. Bak de tahu in olie tot goudgeel. Tauge kort blancheren, uien, peteh en lomboks fijnsnijden en de knoflook persen. Fruit de ui en knoflook in een beetje olie. Voeg, laos, sereh, djahe, trassi en zout toe met wat water. Nu de gebakken tahu, ketjap en peteh erbij doen en alles even laten pruttelen. Als laatste de schoongemaakte tauge erbij doen en het geheel ca. 5 min. koken.

Tahu Tauge