Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Telor Tiga

Omelet met tahu en pindasaus


Ingrediënten:

- 1 blok tahu
- 4 eieren
- zout
- peper
- tauge
- komkommer
- selderie
- gebakken uitjes

Saus:

- 1 teen knoflook
- 1 rode lombok
- 1 groene rawit
- 1 sjalot
- halve theelepel petis
- zout
- gula djawa
- water
- ketjap manis
- handvol geroosterde pinda's

Bereiding:

Schil de komkommer en snijd hem in plakjes. Blancheer de tauge in heet water. Snijd de tahu in blokjes of plakjes en bak ze in olie tot goudgeel. Klop de eieren los met zout en peper. Verdeel het ei in 4 porties. Doe 1 deel ei in een koekenpan en bak dit even aan. Verdeel dan wat tahu over het ei en bak de bovenkant droog. Draai het ei om en bak ook de onderkant. Doe dit ook met de andere omeletten. Leg de omelet op een bord en schik de komkommer en de tauge er over en schenk de saus over de omelet. Bestrooi die met gehakte selderie en gebakken uitjes.

Saus:

Fruit de rawit, lombok, sjalot en petis in wat olie. Maal de pinda's fijn met de gebakken kruiden en de andere ingrediënten tot een sausje. Doe alles terug in de pan, voeg ketjap en zoveel water toe tot er een gebonden saus ontstaat.

Tahu Telor Tiga