Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Ceker Taoco

Kippenvoetjes in smaakvol sausje van wijn en kruiden


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenvoetjes
- 1 eetlepel zout
- 2 eetlepels ketjap
- olie
- 3 koppen water
- 4 schijven djahe
- bieslook
- 4 steranijs
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels zwarte bonenpasta
- 3 lomboks

Saus:

- 1 eetlepel wijn
- 2 theelepels suiker
- halve theelepel peper
- halve theelepel zout
- 3 eetlepels ketjap
- halve theelepel sesamolie
- maizena en water

Bereiding:

Pers de knoflook uit en snijd de lomboks fijn. Wrijf de voetjes in met zout en verwijder de nagels. Was de voetjes goed, blancheer ze in kokend water voor ca. 1 min. en laat ze uitlekken. Smeer ze in met ketjap en hak elk voetje in tweeën. Frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn, schep ze eruit en laat ze uitlekken. Giet de olie eruit en bewaar 1 eetlepel olie. Spoel de wok om onder koud water. Giet het water in een hogedrukpan. Voeg de djahe, bieslook, steranijs en voetjes toe en kook dit ca. 15 min.

Verwarm in de wok de overgebleven olie en roerbak de knoflook, zwarte bonenpasta en lomboks. Voeg de kippenvoetjes toe en schep voortdurend om. Blus dit af met de wijn. Voeg alles toe voor de saus, behalve het maizenapapje. Maak het geheel op smaak af. Giet het vocht uit de hogedrukpan hier bij en laat het ca. 5 min. sudderen. Voeg dan het maizenapapje toe, roer tot het sausje wat dikker is geworden. Heet serveren.

Ayam Ceker Taoco