Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Udang

Gebakken tofuballetjes met garnalen en een sausje


Ingrediënten:

- 100 gr. garnalen
- 1 tahu
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper

Saus:

- 1 teentje knoflook
- 2,5 dl. bouillon of water
- 1 theelepel maizena
- 1 ui
- ketjap manis naar smaak

Bereiding:

Hak de garnalen en knoflook fijn. Prak de tahu met een vork. De tahu, garnalen, knoflook, het zout en de peper met elkaar vermengen. Maak hier kleine balletjes van. Verhit voldoende olie en bak hierin de balletjes gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Snipper de ui en knoflook fijn en fruit het in wat olie. Voeg dan de bouillon of het water toe. Leng de maizena aan met wat water, roer dit door en voeg dit toe aan de bouillon. Breng het sausje op smaak met zout, peper en ketjap zodra dit wat dikker is geworden. Giet het sausje over de tahuballetjes en dien het geheel warm op.

Tahu Udang